Ajánljuk Marlok Ági receptjét, kiadós és nagyon finom!
Diós-mákos kifli
(dupla adag)
A tészta hozzávalói
· 40
dkg Rama
· 60
dkg liszt
· 20
dkg porcukor
· 3
tojás sárgája
· 1
citrom reszelt héja
· csipet
só
· csipet
vaníliás cukor
A töltelék hozzávalói
·
15 dkg darált mák
·
15 dkg darált dió
·
10 dkg porcukor (5dkg a mákba és 5 dkg a dióba)
·
1,5 dl tej
·
1 citrom reszelt héja
·
fél csomag vaníliás cukor
1. A
porcukrot a rámával és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet
és összegyúrjuk. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. Közben
elkészítjük a tölteléket: külön a diót, és külön a mákot tejjel és a cukorral együtt addig főzzük amíg besűrűsödik.
A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
3. A
tésztát, három egyenlő részre osztjuk. Az egyik gombócot lisztezett deszkán 2
mm vastagságúra kinyújtjuk és 4-5 cm-es négyzetekre felvágjuk. A közepére a
kihűlt töltelékből kis kupacokat teszünk. Ezek után jöhet a második adag, majd
a harmadik. A dióval töltött sütit kifli formára tekerjük, a mákos a képen
látható formát kapja. Igy a tálon azonnal látható melyik a mákkal és melyik a
dióval töltött.
4. Rámával
kikent sütőlapon, előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük, a
tetéjét porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése