2020. május 15., péntek

Mit süssünk hétvégére?


Ajánljuk Marlok Ági receptjét, kiadós és nagyon finom!

Diós-mákos kifli
(dupla adag)

 A tészta hozzávalói
·       40 dkg Rama
·       60 dkg liszt
·       20 dkg porcukor
·       3 tojás sárgája
·       1 citrom reszelt héja
·       csipet só
·       csipet vaníliás cukor

A töltelék hozzávalói
·       15 dkg darált mák
·       15 dkg darált dió
·       10 dkg porcukor (5dkg a mákba és 5 dkg a dióba)
·       1,5 dl tej
·       1 citrom reszelt héja
·       fél csomag vaníliás cukor

1.     A porcukrot a rámával és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2.     Közben elkészítjük a tölteléket: külön a diót, és külön a mákot tejjel és a  cukorral együtt addig főzzük amíg besűrűsödik. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
3.     A tésztát, három egyenlő részre osztjuk. Az egyik gombócot lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és 4-5 cm-es négyzetekre felvágjuk. A közepére a kihűlt töltelékből kis kupacokat teszünk. Ezek után jöhet a második adag, majd a harmadik. A dióval töltött sütit kifli formára tekerjük, a mákos a képen látható formát kapja. Igy a tálon azonnal látható melyik a mákkal és melyik a dióval töltött.
4.     Rámával kikent sütőlapon, előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük, a tetéjét porcukorral megszórjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése