2017. március 22., szerda

A jó kuglóf titka

A jó hangulatú estéről beszéljenek a fényképek. Örömmel adjuk közre a receptet. És, ne feledjétek, a JÓ KUGLÓF TITKA: a sütőbe egy tálba vizet kell tenni!
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kakaópor
Elkészítése:

  1. A langyos tejbe belerakjuk a cukor felét és az élesztőt majd várunk, amíg megkel,
  2. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a többi hozzávalót,
  3. Addig gyúrjuk, amíg a tészta "elválik" az edény faláról és a kezünkről. (ha kell tegyünk hozzá még lisztet)
  4. Ezután megfelezzük a tésztát, az egyik felébe kakaót szórunk és összegyúrjuk,
  5. Két hengert sodrunk, majd összefonjuk,
  6. Kuglóf formába helyezzük, majd tovább kelesztjük,
  7. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de tegyünk a sütőbe hőálló tálba vizet!
  8. Vaníliás porcukorral tálaljuk. 








Niki megtanított marcipánból rózsát készíteni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése