2017. június 13., kedd

Rántásos rétes a Sütőklubban

 
A minap fantasztikus hangulatban rétest sütöttünk a Svábházban. Ez alkalommal Anyu készítette a rántásos rétest a Mama szakácskönyve szerint, háromféle töltelékkel, kicsik és nagyok egyaránt nyújtották a tésztát, szorgoskodtak. Egyszerű elkészíteni és hihetetlenül finom. Ebből az adagból öt rúd lesz vagyis egy tepsinyi, érdemes dupla adagot sütni.- Marlok Niki blogbejegyzése

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • pici só
  • 1 egész tojás
  • 1 pohár tejföl (175g)
Hozzávalók a kenéshez:
  • 8 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
Túró töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 -2 evőkanél cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A zsírból és lisztből aranyszínű rántást készítünk amit hűlni hagyunk.
  3. A tésztát három egyenletes cipóra osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, megkenjük a rántással, és feltekerjük, mint a bejglit.
  4. Egy óra pihentetés után öt egyforma részre vágjuk.
  5. A részeket egyenként kinyújtjuk (tepsi hosszúságúra), vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, vagy olajjal. A tészta közepén hosszanti irányban, egy csíkban zsemlemorzsát szórunk, rátesszük a tölteléket, fahéjjal és kristálycukorral ízesítjük (lehet meggy vagy reszelt alma, amit kinyomkodunk). A téglalap hosszanti oldalait középre behajtjuk. Nem kell tekerni!
  6. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a túróval, tojás sárgáját és cukrot teszünk hozzá, elkeverjük.
  7. A túrós töltelék alá nem kell zsemlemorzsát szórni!
  8. A rudakat olvasztott zsírral/olajjal megkenjük előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése