A minap fantasztikus hangulatban rétest sütöttünk a Svábházban. Ez
alkalommal Anyu készítette a rántásos rétest a Mama szakácskönyve
szerint, háromféle töltelékkel, kicsik és nagyok egyaránt nyújtották a tésztát, szorgoskodtak. Egyszerű elkészíteni és hihetetlenül finom. Ebből
az adagból öt rúd lesz vagyis egy tepsinyi, érdemes dupla adagot
sütni.- Marlok Niki blogbejegyzése
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg rétesliszt
- pici só
- 1 egész tojás
- 1 pohár tejföl (175g)
- 8 dkg zsír
- 5 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 -2 evőkanél cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- A hozzávalókat összegyúrjuk.
- A zsírból és lisztből aranyszínű rántást készítünk amit hűlni hagyunk.
- A tésztát három egyenletes cipóra osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, megkenjük a rántással, és feltekerjük, mint a bejglit.
- Egy óra pihentetés után öt egyforma részre vágjuk.
- A részeket egyenként kinyújtjuk (tepsi hosszúságúra), vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, vagy olajjal. A tészta közepén hosszanti irányban, egy csíkban zsemlemorzsát szórunk, rátesszük a tölteléket, fahéjjal és kristálycukorral ízesítjük (lehet meggy vagy reszelt alma, amit kinyomkodunk). A téglalap hosszanti oldalait középre behajtjuk. Nem kell tekerni!
- A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a túróval, tojás sárgáját és cukrot teszünk hozzá, elkeverjük.
- A túrós töltelék alá nem kell zsemlemorzsát szórni!
- A rudakat olvasztott zsírral/olajjal megkenjük előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése