2017. november 17., péntek

Nußstangel


Örömmel adjuk közre Pétervári Irén Nußstangel receptjét, nekünk ez is nagyon jól sikerült!

Hozzávalók
  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg darált dió
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • reszelt citrom héja
  • pici rum
  • őrölt szegfűszeg
A tetejére
  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 csepp citromlé
Elkészítése
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél centiméter vastagságú téglalap formára nyújtjuk.
  2. Késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk.
  3. A tojás fehérjét porcukorral gőz fölött habosra keverjük és a tészta tetejére egyenletesen rákenjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése