Október végén császármorzsát készítettünk a Sütőklubban, alább közzétesszük Pétervári Irén receptjét.
Hozzávalók
- 1/4 l finomliszt
- 1/4 l búzadara
- 1/2 l tej
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, 5-6 órát pihentetjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát is.
- A tojásfehérjét habosra verjük.
- A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a citrom héjával elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztes-búzadarás-tejes pépet, majd a habosra vert tojásfehérjével eldolgozzuk.
- Egy edénybe ujjnyi olajat forrósítunk és beleöntjük a tésztát. Kevergetve sütjük, míg kicsit megkérgesedik.
- Ezután átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Sütés közben 10 percenként átforgatjuk, hogy darabos legyen.
- Porcukorral, sárgabarack lekvárral tálaljuk.