2017. december 12., kedd
2017. december 4., hétfő
2017. november 17., péntek
Császármorzsa - Kaiserschmarn
Október végén császármorzsát készítettünk a Sütőklubban, alább közzétesszük Pétervári Irén receptjét.
Hozzávalók
- 1/4 l finomliszt
- 1/4 l búzadara
- 1/2 l tej
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, 5-6 órát pihentetjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát is.
- A tojásfehérjét habosra verjük.
- A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a citrom héjával elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztes-búzadarás-tejes pépet, majd a habosra vert tojásfehérjével eldolgozzuk.
- Egy edénybe ujjnyi olajat forrósítunk és beleöntjük a tésztát. Kevergetve sütjük, míg kicsit megkérgesedik.
- Ezután átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Sütés közben 10 percenként átforgatjuk, hogy darabos legyen.
- Porcukorral, sárgabarack lekvárral tálaljuk.
Nußstangel
Örömmel adjuk közre Pétervári Irén Nußstangel receptjét, nekünk ez is nagyon jól sikerült!
Hozzávalók
- 14 dkg vaj
- 14 dkg darált dió
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- reszelt citrom héja
- pici rum
- őrölt szegfűszeg
- 2 tojás fehérje
- 10 dkg porcukor
- 1-2 csepp citromlé
- A hozzávalókat összegyúrjuk, fél centiméter vastagságú téglalap formára nyújtjuk.
- Késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk.
- A tojás fehérjét porcukorral gőz fölött habosra keverjük és a tészta tetejére egyenletesen rákenjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
2017. november 15., szerda
2017. november 3., péntek
2017. november 2., csütörtök
2017. október 26., csütörtök
Kautzky Adrienn előadása a Svábházban
2017 október 27. péntek
18 óra
Ha támad az influenza!
– a megfázások megelőzéséről, a természetes gyógymódokról, valamint a
betegségek lelki hátteréről kapunk sok érdekes információt ezen az estén
Kautzky Adrienn
természetgyógyásztól.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)