A ”Fruzsi
főz”-klub többségének a szuvidálás eddig ismeretlen gasztronómiai
szakkifejezés és eljárás volt. Mi is a szuvidálás? Az ételt légmentesen
tasakokba helyezik, majd állandó alacsony hőmérsékleten főzik. Az így
elkészített ételekben megmaradnak a tápanyagok és a vitaminok.
A
bonyolultnak tűnő konyhai technika igen egyszerű eljárással, drága
szuvidáló-készülék megvásárlása nélkül is megvalósítható. Ez is a klub célja,
hogy megmutassa, nem kell dagasztó gép, nem kell különös sütő és bonyolult
készülékek sokasága ahhoz, hogy otthon kenyeret süssünk, vagy éppen
szuvidáljunk.
A főző-estre
érkezőket előkészített munkaasztal, kikészített alapanyagok és az előétel
várta. Fruzsi házi fehér kenyerének ropogós héja, habkönnyű belseje
felejthetetlen élményt nyújtott. A kacsamájpástétom és egy jó korty újbor már csak hab volt a tortán.
A munkaasztalnál
mindenki elkészítette a maga csirkéjét, közösen tisztítottuk a zöldségeket. Míg
főtt és sült az étel, recepteket cseréltünk, különféle konyhai eljárásokról,
fűszerekről és az egészséges táplálkozásról folyt a beszélgetés.
A
megterített asztalnál elfogyasztottuk a főételt, majd egy pohár Cserszegi
fűszeressel és egy pille-könnyű gyümölcskenyérrel zártuk az estet.
Ez volt a
menű:
- kacsamájpástétom házi kenyérrel
- szuvidált csirkemell spenótkabátban, karfiolos burgonyapürével, vajas sárgarépával és gránátalmával díszítve
- Marlok Niki sütötte gyümölcskenyér
Alábbi képeket kedvcsinálónak
közzétesszük, és várunk minden érdeklődőt a klubba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése