2020. április 15., szerda

Békebeli kalács



Pétervári Irén receptje, László-Marlok Nikolett fotói

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
Elkészítése:
  1. Langyos tejbe elkeverünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt.
  2. A szitált liszthez hozzáadjuk a tojás sárgáját, csipet sót, a reszelt citrom héját és annyi tejet, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk.
  3. Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és ezt is a tésztához adjuk, jól összegyúrjuk.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük és dagasztás közben hozzáadjuk a tésztához. Ügyeljünk arra, hogy a tészta lágy maradjon!
  5. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
  6. 28 cm-es kivajazott, lisztezett kuglóf formába helyezzük és 15 percig még kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Pétervári Irén a Sütőklubban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése