Pétervári
Irén receptje, László-Marlok Nikolett fotói
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
- 15 dkg olvasztott vaj
- 4 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
Elkészítése:
- Langyos tejbe elkeverünk egy evőkanál cukrot és az élesztőt.
- A szitált liszthez hozzáadjuk a tojás sárgáját, csipet sót, a reszelt citrom héját és annyi tejet, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk.
- Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és ezt is a tésztához adjuk, jól összegyúrjuk.
- A tojásfehérjét habbá verjük és dagasztás közben hozzáadjuk a tésztához. Ügyeljünk arra, hogy a tészta lágy maradjon!
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- 28 cm-es kivajazott, lisztezett kuglóf formába helyezzük és 15 percig még kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Pétervári Irén a Sütőklubban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése