2016. november 16., szerda

Író-olvasó est a Svábházban




 


Svábházi randevú

Balogh Robert íróval

Ritter György beszélget


2016. november 24. csütörtök,

18 óra

Balogh Robert 1972-ben született Pécsett. 1997-ben szerzett diplomát a Pécsi Tudomány Egyetem irodalom szakán. A magyarországi német Véménd faluból származó, és Pécsett többek között mint a terasz.hu online kulturális magazin főszerkesztőjeként tevékenykedő szerző magyar nyelven ír, de tematikáját tekintve aligha lehetne "németebb".


Első három könyve olyan trilógiát alkot, melyben a magyarországi német identitás alapvető alkotóelemeire kérdez rá újító, a tradíciókat mégis tiszteletben tartó módon. A számos ösztöndíjjal és elismeréssel kitüntetett szerző a magyarországi németség hétköznapjainak és történelmének feldolgozatlan, sokszor traumatikus tapasztalatait mint a tudattalanban működő erőket dolgozza fel műveiben, miközben kritikus hozzáállást követel ezekkel az identitásképző tartalmakkal kapcsolatban.

A Schvab evangiliom (2001), a Schvab legendariom (2004) és a Schvab diariom (2007) számos tudományos dolgozat alapját képezték, és bekerültek a középiskolai irodalmi oktatás anyagába is. A solymári Svábház látogatói nagy örömmel várják az íróval való találkozást. A beszélgetést Ritter György történész moderálja.



 
             



A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Érdeklődés:bauernhaus@solymar.hu
Telefon: (30) 197 4963




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése