2016. augusztus 9., kedd

Színháztábor a SvábházbanJúlius 4.-től 9.-ig színháztábort szerveztünk a Svábházban. 6 és 13 év közötti diákok, többnyire a Kompanei színtásulat tagjainak gyerekei, unokái jelentkeztek, hogy hat napon keresztül, reggeltől késő délutánig tartó foglalkozások keretében gyakoroljuk a német- és a sváb nyelvet, együtt muzsikáljunk, énekeljünk és játsszunk.
Délelőttönként német nyelvű drámapedagógiai foglalkozás volt. A vezető, Angerer Adrienne német anyanyelvű drámapedagógus, így a gyerekeknek, tetszik vagy nem, meg kellett érteniük a német beszédet. Aki többet értett, az segített a kevésbé értőknek, így nőtt az egymás iránti figyelem. Néha azért fordítani is kellett.Az éttermi ebédet 20 perces gyaloglás előzte meg, s ugyanez volt visszafele is, majd egy órás csendes pihenő következett. Ezalatt egyesek a meleg elől a sváb ágyak alá menekülve olvasgattak, mások festettek vagy sakkoztak, néhányan aludtak. A csend megismerése is hozzá tartozott a tábor programjához.

A délutánok zenéléssel folytatódtak: Balázsné Lukács Katalin, a Kompanei tagja tanított sváb népdalokat, közben gyönyörű hangon énekelt, és többféle hangszeren játszott. Egyik nap Kertész Márti gitárral kísért musical számokat tanított a gyerekeknek.
 

A nap színpadi szerepléssel zárult, német nyelvű gyerekszíndarab epizódjait próbáltunk, és a Rozmaring gyerekjelenetén dolgoztunk.

Az egy hetes közös játék és munka összekovácsolta a társaságot, a hét végére közösséggé váltak: megtanultak egymás iránt türelemmel és megértéssel lenni és ráéreztek a közös játék örömére.1 megjegyzés:

 1. Das war aber eine schöne Woche mit Euch!!!
  Tolle Kinder, tolles Bauernhaus, tolle Spiele, tolles Schaumar! :)
  Liebe Grüße,
  Adrienne
  http://springein.weebly.com/

  Micsoda gyönyörű hét volt Veletek!
  Klassz gyerekek, klassz tájház, klassz játékok, klassz Solymár! :)
  Szeretettel köszöntelek, Adrienne
  http://springein.weebly.com/

  VálaszTörlés