2016. november 23., szerda

Szuvidáltunk Fruzsival

A ”Fruzsi főz”-klub többségének a szuvidálás eddig ismeretlen gasztronómiai szakkifejezés és eljárás volt. Mi is a szuvidálás? Az ételt légmentesen tasakokba helyezik, majd állandó alacsony hőmérsékleten főzik. Az így elkészített ételekben  megmaradnak a tápanyagok és a vitaminok. 

A bonyolultnak tűnő konyhai technika igen egyszerű eljárással, drága szuvidáló-készülék megvásárlása nélkül is megvalósítható. Ez is a klub célja, hogy megmutassa, nem kell dagasztó gép, nem kell különös sütő és bonyolult készülékek sokasága ahhoz, hogy otthon kenyeret süssünk, vagy éppen szuvidáljunk. 

A főző-estre érkezőket előkészített munkaasztal, kikészített alapanyagok és az előétel várta. Fruzsi házi fehér kenyerének ropogós héja, habkönnyű belseje felejthetetlen élményt nyújtott. A kacsamájpástétom és egy jó korty újbor már csak hab volt a tortán.

A munkaasztalnál mindenki elkészítette a maga csirkéjét, közösen tisztítottuk a zöldségeket. Míg főtt és sült az étel, recepteket cseréltünk, különféle konyhai eljárásokról, fűszerekről és az egészséges táplálkozásról folyt a beszélgetés.

A megterített asztalnál elfogyasztottuk a főételt, majd egy pohár Cserszegi fűszeressel és egy pille-könnyű gyümölcskenyérrel zártuk az estet.    

Ez volt a menű:
  • kacsamájpástétom házi kenyérrel
  • szuvidált csirkemell spenótkabátban, karfiolos burgonyapürével, vajas sárgarépával és gránátalmával díszítve
  • Marlok Niki sütötte gyümölcskenyér  
Alábbi képeket kedvcsinálónak közzétesszük, és várunk minden érdeklődőt a klubba!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése