2015. szeptember 21., hétfő

Templomi koncert után tájházi séta





Augusztus közepe óta az Önkormányzati hirdetőkben lévő plakátok egy kivételesen szép koncert közeledtét hirdették.
Szeptember 20.-án 17 órai kezdettel az Arts Phil-Harmony zenekar Bartal László, a Magyar Állami Operaház karnagya vezényletével Liszt, Debussy, Bach, Kodály és Puccini műveit adta elő a solymári templomban. A zenészek a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagjai. A műsorszámokhoz elmélkedést Windhager Ákos művelődéstörténész, a zenekar intendánsa fűzött.



 A zenészek jótékonysági koncertet adtak, belépőjegy nem volt. A koncertlátogatók a templom bejáratánál elhelyezett, Solymár Nagyközség jegyzője által lezárt és szignált dobozba adakozhattak. A bevételt a most épülő-szépülő solymári Bauernhaus-Tájház javára fogják fordítani.

Az első padsorokat ugyan megtöltötték a komolyzenét kedvelő és a Tájházi sétára váró érdeklődők, de a hátsó sorok üresen maradtak.
A kicsiny, de annál lelkesebb közönség vastapssal köszönte meg a karnagy úrnak és kiváló zenészeinek a csodaszép koncertet, abban a reményben, hogy a következő előadást már a Tájház kertjében lehet majd rendezni.



A koncert után mintegy harminc érdeklődő átsétált a Tájházba, hogy megnézzék a felújítás jelenlegi állapotát. Egy-egy jó pohár bor mellett tájékoztatást kaptak a soron következő lépésekről és a nehézségekről, továbbá néhány anekdotát is hallhattak a ház egykori lakóiról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése