2015. október 28., szerda

Elkészült a kertterv


Dr. Bakay Eszter tájépítész a napokban ismertette a Bauernhaus kertterveit. A BCE Tájépítészeti karának adjunktusa többször járt a házban, kíváncsi volt a történetére, a benne lakók sorsára, a sváb hagyományokra. Nyitottsággal, érdeklődéssel, szeretettel és magas fokú szakmai tudással fogott a munkához. Alábbi tervek mindezt tükrözik.
 Minden sváb házhoz konyhakert is tartozott. Ez a Posovszky házban sem volt másképpen, a bejárattól balra az udvar többi részétől kerítéssel elválasztva volt a konyhakert. A tervező erre is gondolt, ezért néhány konyhakerti ágyás kis fakerítéssel újra a kert része lesz.
A ház udvarán levő kutat évtizedekkel ezelőtt lebontották. Szeretnénk egy hagyományos, fakerítéses kutat a kertben felépíteni. Aki tudja hol találunk Solymáron használaton kívüli faszerkezetét tekintve még jó állapotú kutat, kérjük jelentkezzen, szívesen lebontjuk és újra felépítjük.
 A nyári meleg elől a diófa lombkoronája nyújtotta árnyék alatt farönkökön, kerti székeken és padokon hűsölhetnek a Tájházba betérő látogatók. A burkolt felületek kialakításának igénye azért fogalmazódott meg, mert így a ház kertje különféle rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lesz!! Hangulatos, modern és hagyományőrző egyben. Alig várjuk, hogy elkészüljön! :)

    VálaszTörlés