2018. november 20., kedd

Altenburgi mandarinos sütemény


Wittmann Mariann receptje

Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg kistálycukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg tejföl
  • 3 doboz mandarin (175g-os)
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
  1. Lecsöpögtetjük a mandarint.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt.
  3. Az így kapott masszát egy gáztepsibe öntjük és egyenletesen elterítjük.
  4. Rászorjuk a mandarint, a szeletelt mandulát és a cukrot.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Megolvasztjuk a vajat és a kész forró süteményre kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése