Irén farsangi
fánk receptjei
a Svábházban
2017. február 23. csütörtök
17 óra
Ahány ház, annyi recept!
A solymári sváb hagyományok
szerint a farsangi fánk legyen könnyű, omlós, szép aranysárga
és legyen
„Kranzl”-ja, azaz szalagos legyen. Gyerekkori emlékeket idéz a fánk illata,
eszünkbe jut anyáink, nagyanyáink kézmozdulata, ahogy a tésztát dagasztották. A
nagy dunyhákkal és a vaskos párnákkal teli sváb ágy, ahol csendes magányban a veilingnyi
tészta kelt.
Aki szeretné a
Kropfe (fánk) és a Králdi Kropfe (csöröge fánk) titkait megtudni, töltsön
velünk egy farsangi délutánt!
Regisztrációhoz kötött!
1000.-Ft/fő
Érdeklődés: bauernhaus@solymar.hu
Telefon: (30)197 4963
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése