2017. január 11., szerda

Fruzsi receptjei


Fruzsi indiai receptjei
a Svábházban

2017. január 20. péntek 18 óra
Ahány ház, annyi curry!


Az erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. A keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta "tipikus" indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. Indiában ezeket a különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik. Az illatos, aromás fűszerkeveréket pedig garam maszalának hívják. Legfőbb alkotóelemei a római kömény, a kurkuma és a csili, ezt fogom én a saját szám íze szerint felturbózni.

Ami biztos, hogy a fűszereket először meg kell pirítani, majd mozsárban összetörni, így az aromák még intenzívebbek lesznek. Hogy ez mit jelent az ízesítésénél? Azt megkóstolhatjátok pénteken! Hozok nektek házi naan kenyeret is, ami egy kelesztett indiai lepénykenyér.

Töltsetek el velünk egy csípős-paprikás estet!
           

Regisztrációhoz kötött!
2000.-Ft/fő
Érdeklődés: bauernhaus@solymar.hu   
Telefon: (30)197 4963
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése