Ezt a receptet Král Vali hozta a tegnapi Sütiklubba. A quiche egy klasszikus francia étel, linzer tésztán, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínnel tojással összesütött sós pite.
Král Vali receptje |
- 25 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- csipet só
- 1 egész tojás
- kis hideg víz
Töltelék hozzávalói:
- 30 dkg tejföl
- 12,5 dkg sajt
- 4 egész tojás
- 20 dkg bacon
- só, bors
Elkészítése:
- Megszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a hideg vajat, a sót, a tojást és linzertésztát gyúrunk belőle.
- 30 percig a hűtőben pihentetjük.
- A piteformát kivajazzuk. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát. Ügyeljünk rá, hogy a sarkokban sem legyen vastag a tészta, és ha túlnyúlik a formából, ne vágjuk le, mert sütésnél zsugorodik.
- Tegyük 5 percre a mélyhűtőbe a tésztát, majd több helyen villával szúrjuk át
- 200 fokon alsó-felső sütéssel 15 percig elősütjük.
- A töltelékhez elkeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt a reszelt sajtot és a fűszereket.
- A bacon szalonnát kockákra vágjuk és az elősütött linzertésztára szórjuk.
- Pár percig hűlni hagyjuk a pitetésztát!
- A kihűlt tésztára ráöntjük a tölteléket.
- 180 fokon alsó-felső sütéssel 30-35 percig aranybarnára sütjük.
- Friss, kevert zöld salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése