2018. március 12., hétfő

Quiche Lorraine


Ezt a receptet Král Vali hozta a tegnapi Sütiklubba. A quiche egy klasszikus francia étel, linzer tésztán, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínnel tojással összesütött sós pite.

Král Vali receptje
Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • kis hideg víz

Töltelék hozzávalói:

  • 30 dkg tejföl
  • 12,5 dkg sajt
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg bacon
  • só, bors


Elkészítése:

  1. Megszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a hideg vajat, a sót, a tojást és linzertésztát gyúrunk belőle.
  2. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  3. A piteformát kivajazzuk. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát. Ügyeljünk rá, hogy a sarkokban sem legyen vastag a tészta, és ha túlnyúlik a formából, ne vágjuk le, mert sütésnél zsugorodik.
  4. Tegyük 5 percre a mélyhűtőbe a tésztát, majd  több helyen villával szúrjuk át
  5. 200 fokon alsó-felső sütéssel 15 percig elősütjük.
  6. A töltelékhez elkeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt a reszelt sajtot és a fűszereket.
  7. A bacon szalonnát kockákra vágjuk és az elősütött linzertésztára szórjuk.
  8. Pár percig hűlni hagyjuk a pitetésztát!
  9. A kihűlt tésztára ráöntjük a tölteléket.
  10. 180 fokon alsó-felső sütéssel 30-35 percig aranybarnára sütjük.
  11. Friss, kevert zöld salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése