2017. november 17., péntek

Császármorzsa - Kaiserschmarn



Október végén császármorzsát készítettünk a Sütőklubban, alább közzétesszük Pétervári Irén  receptjét.

Hozzávalók
  • 1/4 l finomliszt
  • 1/4 l búzadara
  • 1/2 l tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése
  1. A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, 5-6 órát pihentetjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát is.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük.
  3. A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a citrom héjával elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztes-búzadarás-tejes pépet, majd a habosra vert tojásfehérjével eldolgozzuk.
  5. Egy edénybe ujjnyi olajat forrósítunk és beleöntjük a tésztát. Kevergetve sütjük, míg kicsit megkérgesedik.
  6. Ezután átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Sütés közben 10 percenként átforgatjuk, hogy darabos legyen.
  7. Porcukorral, sárgabarack lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése