2017. május 22., hétfő

Tallér Nikolett tájnyelvi kategóriában országos második lett!A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (Landasselbstverwaltung der Ungarndeutschen) május 19.-én a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban rendezte meg az országos német- és tájnyelvű vers- és prózamondó versenyt.

A verseny az évek óta megszokott tematika alapján zajlott: korcsoportokra osztva vagy német, vagy tájnyelvi kategóriában versenyezhettek a diákok. Novellával vagy verssel lehetett indulni. A döntőben 200 diák vett részt. Négy korcsoportba osztották a tanulókat: 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-8. osztály és gimnazisták.

A megyei döntőből Tallér Nikolett 2. osztályos, Dauner Júlia 6. osztályos és Kamuti Laura 11. osztályos tanulók jutottak az országos döntőbe.
Gratulálunk minden résztvevőnek, különösen Tallér Nikolettnek, aki tájnyelvi kategóriában, 24 versenyző közül 2. helyezést ért el.

Büszkék vagyunk arra, hogy a tájnyelv (Mundart) minden korcsoportjába tudtunk idén diákokat indítani. A döntőbe jutott tanulók a Kompanei sváb nyelvű amatőr színtársulat tagjai.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése