2017. február 1., szerda

Süssünk, süssünk fánkot!

 

Irén farsangi fánk receptjei
a Svábházban
2017. február 23. csütörtök 
17 óra
Ahány ház, annyi recept!


                  


A solymári sváb hagyományok szerint a farsangi fánk legyen könnyű, omlós, szép aranysárga
és legyen „Kranzl”-ja, azaz szalagos legyen. Gyerekkori emlékeket idéz a fánk illata, eszünkbe jut anyáink, nagyanyáink kézmozdulata, ahogy a tésztát dagasztották. A nagy dunyhákkal és a vaskos párnákkal teli sváb ágy, ahol csendes magányban a veilingnyi tészta kelt.  

Aki szeretné a Kropfe (fánk) és a Králdi Kropfe (csöröge fánk) titkait megtudni, töltsön velünk egy farsangi délutánt!

Regisztrációhoz kötött!
1000.-Ft/fő
Érdeklődés: bauernhaus@solymar.hu 
Telefon: (30)197 4963
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése