Fruzsi indiai
receptjei
a Svábházban
2017. január 20. péntek 18 óra
Ahány ház, annyi curry!
Az erős, jellegzetes fűszerkeverékként
ismert curry Indiában valójában nem létezik. A keveréket a gyarmatokról
hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta "tipikus" indiai
ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. Indiában ezeket a
különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik. Az illatos, aromás fűszerkeveréket
pedig garam maszalának hívják. Legfőbb alkotóelemei a római kömény, a
kurkuma és a csili, ezt fogom én a saját szám íze szerint felturbózni.
Ami biztos, hogy a fűszereket először
meg kell pirítani, majd mozsárban összetörni, így az aromák még intenzívebbek
lesznek. Hogy ez mit jelent az ízesítésénél? Azt megkóstolhatjátok
pénteken! Hozok nektek házi naan kenyeret is, ami egy kelesztett indiai
lepénykenyér.
Töltsetek el velünk egy csípős-paprikás estet!
Regisztrációhoz kötött!
2000.-Ft/fő
Érdeklődés: bauernhaus@solymar.hu
Telefon:
(30)197 4963
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése