2016. március 7., hétfő

Csak ne essen!


Ezt halljuk naponta többször, hol a markológép vezetőjétől, hol a kőfaragó kőművesektől, hol a föld alatti kábeleket fektető villanyszerelőktől. Való igaz, a több napos esőzés nem kedvezett a folyamatban lévő kerti munkálatoknak. De eddig így is szerencsések vagyunk, mert a naptár szerinti időjárás tartogathat még meglepetéseket: havazást, fagyot, hideg időt.




Ha hihetünk a növényeknek, akkor az időjárás már túl nagy fordulatot nem vehet, és április 25.-ig elkészül a kertrendezés és a térkő burkolat is. A „Szépház” centrumban sikerült a házhoz illő kőlapokat találnunk. Köszönet a Centrum solymári tulajdonosainak, hogy kedvező árajánlatukkal hozzájárultak a kert szépítéséhez.


Az ősszel, az iskolások által az első múzeumpedagógiai órán ültetett - Kárpáti nénitől kapott -  pünkösdi rózsa meggypiros bimbója már kidugta a fejét:



Így nem is csodálkoztunk, amikor Mentesi Jóska megjelent a metszőollójával, és jó gazda módjára megmetszette a gyümölcsfákat, a rózsákat és a két tő szőlőt. A szőlőtőkéket ünnepélyesen örökbe fogadta, hamarosan karót is barkácsol nekik. Köszönet érte!



A házban elkészült a festés-mázolás, a burkolás, és a szobák padlózata is. A spájzt, ahogy arról már beszámoltunk, a régi metlachi lapok használható maradékával burkolták. A kövek megtisztítva, régi dicsőségükben hirdetik a múlt évszázad ízlésvilágát.
   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése