Oldalak

2020. március 26., csütörtök

Mit süssek hétvégére?


Közeleg a hétvége, ilyenkor a háziasszonyok gyakran kérdezgetik egymástól, mit süssek? Majd számbaveszik mi van otthon: van tojás, ráma, liszt, porcukor, néhány üveg házi baracklekvár és a mélyhűtőben darált dió.
Van egy jó ötletünk! Ha mindez van otthon, akkor süssünk egy tepsi "Londoni szeletet".

A Sütőklubban Pétervári Iréntől tanultunk egy jó receptet, gyorsan elkészíthető és nagyon kiadós.


Jó sütést kívánunk!  


Londoni szelet

Pétervári Irén receptje



A tészta hozzávalói



·       21 dkg           liszt

·       15 dkg           ráma

·       6 dkg             porcukor

·       4                    tojás sárgája

·       ½ csomag     sütőpor

·       ½                   citrom leve



A töltelék hozzávalói



·       10 kanál       baracklekvár

·       5                   tojás fehérje

·       20 dkg          kristálycukor

·       25 dkg          darált dió



Elkészítése



1.    A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat a lisztet, a sütőport és a citrom levét.

2.    A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nyújtóhengerrel egyenletesen  eldolgozzuk. A tetejére lekvárt teszünk.

3.    A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót.

4.    A tölteléket a lekvár tetején egyenletesen eldolgozzuk.

5.    Légkeveréssel 180 C fokon 25 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése