Közeleg a hétvége, ilyenkor a háziasszonyok gyakran kérdezgetik egymástól, mit süssek? Majd számbaveszik mi van otthon: van tojás, ráma, liszt, porcukor, néhány üveg házi baracklekvár és a mélyhűtőben darált dió.
Van egy jó ötletünk! Ha mindez van otthon, akkor süssünk egy tepsi "Londoni szeletet".
A Sütőklubban Pétervári Iréntől tanultunk egy jó receptet, gyorsan elkészíthető és nagyon kiadós.
Jó sütést kívánunk!
Londoni
szelet
Pétervári Irén receptje
A
tészta hozzávalói
·
21 dkg liszt
·
15 dkg ráma
·
6 dkg porcukor
·
4 tojás sárgája
·
½ csomag sütőpor
·
½ citrom leve
A
töltelék hozzávalói
·
10 kanál baracklekvár
·
5 tojás fehérje
·
20 dkg kristálycukor
·
25 dkg darált dió
Elkészítése
1.
A tojás sárgáját
a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat a lisztet, a sütőport és a citrom levét.
2.
A tésztát a
sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nyújtóhengerrel egyenletesen eldolgozzuk. A tetejére lekvárt teszünk.
3.
A tojás fehérjét
a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált
diót.
4.
A tölteléket a
lekvár tetején egyenletesen eldolgozzuk.
5.
Légkeveréssel 180
C fokon 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése