Április 2-án 17 órakor húsvéti kreatív délutánt szervezünk!
Nyuszit, tojást, hóvirágot és egyéb előre elkészített fasablont lehet festeni, díszíteni.
Minden eszközt adunk, csak kötényt hozzon mindenki magával.
Oldalak
▼
2019. március 28., csütörtök
2019. március 26., kedd
Április 3-án 18 órakor könyvbemutató
Az Imedias kiadó könyvbemutatóján Lóczy István két könyvet ismertet.
Hans Faul: A svábok az új hazában
(Eredeti cím: Die neue Heimat, 1920)
Hans Faul, zsámbéki születésű szerző
(1885-1945).
A könyv a Buda környéki német letelepedés krónikája, hiteles
forrásokon alapuló
történelmi regény.
Ella Triebnigg: Sváb örökségünk (Ums
Erbe, 1916)
Ella Triebnigg (1874-1938)
Budapesten született, sok időt töltött a család Tolna megyei kastélyában, és
könyvében - amely szintén regény - érzékletesen jeleníti meg a falusi
"svábok" életmódját, problémáit az 1900-as évek elején.
Mindkét regény magyar fordításban kapható, (első
magyar nyelvű megjelenés).
A könyvek a Svábházban 3.500- Ft
helyett, 3.200- Ft-ért vásárolhatók meg.
2019. március 25., hétfő
Hírek a Sütőklubból: adakozás-kirándulás
A Sütőklub szombati összejövetelén egyhangúan úgy döntöttünk, hogy a tavalyi búcsú és az adventi vasárnap bevételének egy részét a solymári Csodatücsök Alapítványnak adományozzuk. Az Alapítvány a Solymáron élő sérült gyerekek helyzetének javítását tűzte ki célul. Adományokból fizetik a gyerekek lovagló óráit az úszásoktatást, vagy a logopédiai foglalkozásokat. Örülünk, hogy segíthetünk!
Ezen a csodaszép tavaszi napon a budafoki Törley pezsgőgyárba kirándultunk. A szakszerűen, élvezetesen vezetett pincesétát, pezsgőkóstoló követte. A pezsgőgyártás fortélyaiba beavatva, a nyers pezsgőt, a száraz és az édes pezsgőt kóstolgatva ki
váló hangulatban érkeztünk vissza Solymárra. Az udvaron megterítettünk, ahol a hagyományos "Kaffe und Kuchen" programmal zártuk a napot.
Ezen a csodaszép tavaszi napon a budafoki Törley pezsgőgyárba kirándultunk. A szakszerűen, élvezetesen vezetett pincesétát, pezsgőkóstoló követte. A pezsgőgyártás fortélyaiba beavatva, a nyers pezsgőt, a száraz és az édes pezsgőt kóstolgatva ki
váló hangulatban érkeztünk vissza Solymárra. Az udvaron megterítettünk, ahol a hagyományos "Kaffe und Kuchen" programmal zártuk a napot.